Kırışıklarla Savaşan Besinler





Tavukgöğsü, balık, fasulye gibi yağsız etler protein deposudur. Onları sindirirken, vücudunuz protein hücrelerini yeniden oluşturmak için proteini, amino asitlere parçalar. Vücut depolarınızda bol miktarda protein olması cilt hücrelerini ve cilt yapınızı yenileyen kolajenin yeniden salgılanmasını teşvik eder.




Sarımsak


Keskin baharat içerikli bitki, cildinizi serbest radikallerden korumaya yardımcı olan ve polifenoller olarak adlandırılan, cilt koruyucu antioksidanlarla doludur. Kıyılmış sarımsak, aktif bileşenlerinin gelişimine izin vermek için herhangi bir yemeğe eklemeden önce 10-15 dakika bekletilmelidir. Ayrıca sarımsağın kanser önleyici etkileri de vardır.


Kahve Tüketiminizi Sınırlayın


Bazı araştırmalarda kahvenin kırışıkları arttırdığı saptandı. Kahve, stres hormonlarından adrenalin ve noradrenalin salgılanmasını tetikler.  Bu da kırışık oluşumuna yol açar.


Yeşil Çay

Kahve, adrenalin ve noradrenalin gibi stres hormonlarını uyararak kırışıkları arttırabilir. Bunun yerine kafein ihtiyacınızı, içeriğinde bolca polifenol de bulunduran yeşil çaydan almanızı öneriyoruz.  Vücudunuz kafeine duyarlı ise saat 15:00’ den sonra kafein alımını kesin.




Su


Vücudunuzu daima bol su ile nemlendirin. Cilt hücrelerini sıvı dolu tutmak, sağlıklı besin maddelerinin daha kolay emilmesine ve hücre zarlarının esnek tutulmasına yardımcı olur. Böylece cildiniz nemli ve pürüzsüz görünür. Günde en az 8 bardak su için. Eğer yüksek sıcaklıkta veya fiziksel olarak aktif koşullarda çalışıyorsanız, su alımınızı daha da arttırın.



Ahududu


Ahududu, çilek, yaban mersini veya böğürtlen, diğer meyve sebzelerden daha fazla antioksidan içerirler. Bu antioksidanlar, cildinizde kırışmaya neden olabilecek hasarlara karşı koruma sağlarlar. Günde bir fincan bu meyvelerden tüketmeyi hedefleyin.


Zeytinyağı


Bu sağlıklı yağ, cildi yumuşatan oleik asit içerir. Ayrıca hücrelerin nemli kalmasını sağlayan E vitamini ve polifenolleri de barındırır. En fazla yararı sağlamak için antioksidan içeriği yüksek  % 100 sızma zeytin yağını tercih edin.



Somon


Somondaki Omega-3 yağ asitleri sadece kalbinize iyi gelmekle kalmaz, aynı zamanda cildinizin pürüzsüz olması için hücre zarını da nemli tutarlar. Somon ayrıca mükemmel bir D vitamini kaynağıdır.

Fasulye

Diyetlerinde bolca fasulye, balık, sebze ve zeytinyağı tüketen insanların ciltlerinin daha az kırıştığı yapılan araştırmalarla belirlenmiştir. Avustralya, ,İsveç ve Yunanistan’da yapılan araştırmalar tekli doymamış yağların, yağsız protein ve antioksidan bileşimlerinin yaşlanmaya karşı savaştıkları saptandı. Haftada en az bir kere fasulye bazlı yemek tüketin. Her gün 5-6 fincan dolusu sebze tüketmeye çalışın.


Şeker Tüketiminizi Sınırlayın


Pasta, çörek vb. hamur işlerini diyetinizden uzaklaştırın. Çeşitli çalışmalar şekerli yiyecekler ve gazlı içeceklerin, cildi destekleyen kolajene zarar verdiğini gösteriyor.

Yorumlar

  1. bundan sonra kırışıklılarımız azalacak demekki teşekkürler önerile için

    YanıtlaSil
  2. Sağlığa ve güzelliğe yararlı bu harika makale için teşekkür ediyoruz Kırışıklıklarla mücadele eden yüzler veya daha öncesinde kırışıklıklara müdehale etmek için faydalı bir yazı olmuş teşekkür ederim.

    Blogunuzu takipe aldım Kendi yazılarımıda paylaştığım Şiirler Güzelsözler bloguma senide beklerim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar