Her Gün 3 Hurma Yediğinizde1 Hafta Sonra Vücudunuzda Neler Oluyor?






Canınız zaman zaman tatlı, yeni, heyecan verici ya da size enerji verecek,  biraz canlandıracak bir şey mi istiyor? O zaman size dünyanın pek çok tropik bölgesinde yetişen hurmayı önerebiliriz. Üstelik bir hafta boyunca her gün bu yumuşak meyveden 3 tane yerseniz, vücudunuza ciddi şekilde iyilik etmiş olursunuz.

1. Kolon Kanseri Riskiniz Düşürürsünüz

Hurma tükettiğinizde;
Ø  Yiyeceklerin sindirim sisteminden sağlıklı bir hızla geçmesini güvence altına alırsınız.
Ø  Sağlıklı barsak çalışmasını desteklersiniz.
Ø  Barsak sisteminde olabilecek zararlı bakterileri ortamdan uzaklaştırırsınız.   
Sindirim sistemi iyi çalıştığında, kolon kanseri riski azalır.
Gıda ve Beslenme Bilimleri Bölümü tarafından yapılan bir araştırma, hurma tüketenlerin sindirim sistemlerinde düzelme olduğu bildiriyor. Bunun sebebi, hurmanın barsakta bulunan faydalı bakterilerin üremesini desteklemesi ve  kolon kanseri hücrelerinin çoğalmasını önlemesidir.  

2. Vücudunuza Çabuk ve Uzun Süreli Enerji Sağlarsınız

Hurma, sizde hızlı bir enerji patlaması sağlayacak doğal şekerlerden glikoz, früktoz ve sakaroz içerir. Enerji barlarından veya içeceklerden farklı olarak hurma şeker seviyelerinizi yüksek tutar ama daha sonra hızlı bir şekilde çökmemeniz için lif, potasyum, magnezyum, vitaminler ve antioksidanlar gibi diğer sağlıklı bileşenleri de içerir.

3. Sindirim Sisteminizin Sağlıklı Olmasını Sağlarsınız

Sindirim sisteminizin  düzenli çalışmasını istiyorsanız, hurma sizin için bunu yapar. Hurma bolca lif içerdiği için sindirim sisteminizin dostudur. Doğru miktarda alınan, doğru lif türleri kabızlığı önler ve düzenli barsak hareketlerini teşvik eder. Böylece sindiriminizin sağlıklı olmasını sağlar. Hurma bu iş için kesinlikle doğru lif kaynağıdır.
İngiltere’de beslenme dergisinde yayınlanan bir araştırmada, bir gruptaki deneklere 21 gün boyunca günde 7 adet hurma verildi. Hurma tüketen gruptaki kişilerin sindirim sistemlerinde, hurma tüketmeyen gruba oranla düzelme gözlendi.

4. Zekanızı Açarsınız

Hurma B6 vitamini içerir.  B6 Vücudun serotonin ve norepinefrin salgılamasına yardımcı olarak, beyin performansını iyileştiren önemli bir vitamindir. Serotonin hormonu ruh halini düzenler, norepinefrin ise vücudunuzun stresle başa çıkmasına yardımcı olur.
Bilimsel araştırmalar B6 vitamini düşük olan insanlarda depresyon riskinin yüksek olduğunu göstermiştir. Böylece beyniniz stresten uzaklaşır ve huzurlu olursunuz. Beyin stresten arındırıldığında, anlama ve kavrama yeteneği keskinleşir, yeni bilgiyi öğrenerek, saklamaya hazır hale gelir.

5. Hemoroid Tedavisi İçin Uygun Bir Çözüm Elde Edersiniz

Hemoroitler anüsünüzdeki damarlardır ve rektumda iltihaplanarak, şişerler. Bu durum genellikle sindirim kanalının uzak ucundaki o bölgedeki zorlamaya yol açan kabızlıktan kaynaklanır. Kabızlık   tedavi edilebilir bir durumdur. Uygun bir diyet ile düzelebilecek, çok acı verici bir durumdur.
Birçok doktor hemoroid tedavisi için lif bakımından yüksek bir diyet önerir. Hurma bu faydalı lifleri bolca içerir.

6. Kardiyovasküler Sisteminize Destek Sağlarsınız

Bazen kırık bir kalbi tedavi etmek için, tek gereken üst üste birkaç hurma yemek olabilir.
Bu bir şaka değil, sihirli küçük meyvede bulunan potasyum, LDL’yi ( kötü kolesterolü) düşürür. LDL artışının atardamarlarda felce yol açan tıkanmalar ve hatta kalp krizine neden olduğu bulunmuştur.
Daha yaşlı kadınlar üzerinde yapılan bir çalışmada, yüksek potasyum alımının inme ve iskemik inme riskini düşürdüğü bulunmuştur.
Geleceğiniz için hurmaya yatırım yapın. Bir hafta boyunca günde birkaç tane hurma tüketin,  uzun süreli sağlık bulursunuz.


Yorumlar

  1. Hurma bulduğumda yerim sonuçta tatlıya olan bir düşkünğüm var benim fakat hurma biraz farklı, Tatlı gibi yenip harika faydalar görebiliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yine de şeker hastalığı vb. varsa dikkat edilmesinde yarar var.

      Sil
  2. Hurma hakkında harika bilgiler vermişsiniz teşekkürler
    www.tolum.site

    YanıtlaSil
  3. Sadece ramazanda sofralara misafir oluyor ama ne kadar faydalı... Teşekkürler bu faydalı yazı için.

    YanıtlaSil
  4. Çok faydalı bir bilgilendirme oldu teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Hurma mucizevi bir meyve bence. Çok doğal ve çokta faydalı. Sizde hurmanın bilmediğim faydalarını ele almışsınız verimli bir çalışma olmuş teşekkürederim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar